Wat is een vertrouwde prijs voor latex laten spuiten?

Wat is een vertrouwde prijs voor latex laten spuiten?

Latex laten spuiten

Bent u op zoek naar een goede latexspuiter maar weet u niet welke prijzen gebruikelijk zijn voor latex laten spuiten? Latex spuiten heeft als grote voordeel dat het doorgaans 30% goedkoper is dan latex laten schilderen. Daarnaast komt het oppervlak veel strakker uit de verf dan bij traditioneel latex schilderen. Maar wat is nu een goede prijs? Een vertrouwde prijs voor een strakke afwerking ligt tussen de €6 en €10 per m2.
Deze prijs is als volgt opgebouwd.

Factoren voor prijs latex spuiten

De prijs voor latex laten spuiten is afhankelijk van een aantal factoren.

  • Denk bijvoorbeeld aan de keuze tussen binnenkwaliteit latex of de stevigere buitenkwaliteit latex.
  • Het aantal vierkante meter is de belangrijkste factor in de prijsberekening. Hiervoor geldt: hoe meer vierkante meters er gespoten dienen te worden, hoe voordeliger het laten spuiten van latex wordt.
  • Zelf afplakken of laten afplakken? Als de schilder niet meer zelf hoeft af te plakken, scheelt dit aardig in de kosten.
  • Wilt u alleen de muren laten spuiten? Houd er rekening mee dat dit naar verhouding iets duurder is dan bij het meenemen van de plafonds. Dit heeft te maken met het tijdrovende afplakwerk van de plafonds.
  • Soms dient er een steiger geplaatst te worden, bijvoorbeeld bij hoge plafonds of in oude huizen met hoge wanden. Bij bedrijfspanden is een steiger vaak een vereiste.
  • Hoe is de afwerking van de muren of plafonds? Zo pakt een glad gestuct oppervlak de latex beter dan een kale betonnen wand. Ook lekkagevlekken kunnen de prijs beïnvloeden, omdat er dan eerst een behandeling nodig kan zijn.

6% BTW of 21% BTW

De prijzen van het latex laten spuiten zijn altijd gebaseerd op een premium kwaliteit latex. Dit is exclusief BTW. Er is namelijk een tweedeling in BTW voor woningen te onderscheiden. 6% BTW is toegestaan bij woningen van ouder dan twee jaar. Is uw woning jonger dan twee jaar? Dan valt het latexwerk onder 21% BTW.

Voordelig of goedkoop latex spuiten

U heeft de keuze uit voordelig of goedkoop laten spuiten.

Kiest u voor de optie voordelig laten spuiten, dan worden er altijd twee lagen latex gespoten. Het resultaat is een strak, egaal oppervlak. Meerwerk achteraf wordt nooit in rekening gebracht.

Bij de optie goedkoop laten spuiten zorgt de opdrachtgever zelf voor het afplakken en voor de overige voorbereiding, zoals het dichtmaken van gaatjes en kitten van kleine scheurtjes. Vervolgens wordt er een goed dekkende, witte matte latex verf gespoten. Deze is uitsluitend geschikt voor het interieur, goed afwasbaar en milieuvriendelijk. Een eventueel benodigde tweede laag wordt altijd gratis aangebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *