Plafond laten schilderen? Let op de vierkante meter prijs

Plafond laten schilderen? Let op de vierkante meter prijs

Het schilderen van je vuil geworden plafond is voor veel mensen niet de meest onmogelijke klus, maar zeker ook niet de leukste die ze kunnen verzinnen. Heb je geen zin of geen tijd om een dag naar het plafond te staren terwijl de verf in je haren kloddert? In dat geval kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een professionele latexspuiter in te huren. Dat kan meestal voor een voordelige vierkante meter prijs. Het plafond is namelijk een mooi egaal en groot oppervlak en daardoor kan een goede schilder dit snel en vakkundig voor je schilderen.

Meerdere factoren
Om er achter te komen wat een goede plafond schilderen m2 prijs is, zijn er aantal belangrijke factoren die je in overweging moet nemen. Uiteraard is ten eerste het m2 meter prijs van de latexspuiter belangrijk. De prijs van de ene latexspuiter kan nogal uiteenlopen als je die afzet tegenover een collega. Vergelijken en meerdere offertes aanvragen kan je verreweg het meeste geld besparen. Daarnaast wordt de prijs ook bepaald door onder meer de soort verf die je kiest, de spuit techniek en door de vervuiling of beschadiging die is ontstaan aan het plafond.

Vierkante meter prijs


De meeste latexspuiters rekenen een plafond schilderen m2 prijs. Bij het laten spuiten van je plafond ligt die gemiddeld tussen de acht en tien euro per vierkante meter. Laat je het plafond echter sauzen, dan ben je iets meer kwijt. Tussen de tien en vijftien euro per vierkante meter. Ga je uit van een gemiddelde woonkamer van ongeveer 50 vierkante meter, dan kom je uit op een bedrag van 400 euro voor spuiten en 625 euro voor sauzen. Een behoorlijk verschil natuurlijk.

Latex spuiten of sauzen?

Bij Latex spuiten wordt de verf snel en effectief op het plafond gespoten. Dit heeft ook als voordeel dat het een mooi egaal resultaat geeft. Toch kleeft er ook een nadeel aan. Wanneer verf wordt gespoten, ontstaat vaak een nevel die zich makkelijk kan afzetten op meubels en voorwerpen in de kamer. Het is dan ook erg belangrijk om alles goed af te dekken of te verplaatsen naar een andere kamer. Zeker bij een woonkamer kan dit een behoorlijke klus zijn. Bij het traditionele sauzen, dat gebeurt met kwast of roller, speelt dit veel minder. Ook hierbij is het natuurlijk belangrijk om het één en ander goed af te dekken, maar het hoeft niet zo zorgvuldig als bij spuiten het geval is.

Staat van het plafond
De kosten per vierkante meter hangen ook af van de staat van het plafond. Zeker in kamers waar wordt gerookt, of die erg vochtig zijn, is het belangrijk om een verflaag aan te brengen die daar goed tegen kan. In principe wordt bij het schilderen van een plafond altijd zogenaamde dispersieverf gebruikt. Dit is verf op waterbasis die waterdamp goed doorlaat. Deze verf is vervolgens weer onder te verdelen in latexverf en acrylverf. Latexverf is de goedkoopste van de twee, maar is ook het minst vocht doorlatend. Heb je dus een vochtige ruimte, zoals een badkamer of keuken, waarvan het plafond gewit moet worden, dan is acrylverf wellicht toch een verstandige keuze. Op deze manier blijft je plafond langer wit en hoeft de schilder maar één keer langs te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *